Tekniskt fel på kraftvärmeverket i Lugnvik

Just nu har vi ett tekniskt fel på kraftvärmeverket i Lugnvik. Vi arbetare så fort vi kan med att åtgärda problemet. Detta kan orsaka tillfälliga störningar gällande värme och varmvatten.

En person i arbetskläder röjer kraftledningsgator.

Jämtkraft på väg

Om du någon gång har besökt Jämtland har du med största sannolikhet mött mer än en bil som det står "Jämtkraft" på. Vart är alla bilar på väg egentligen? Vad gör en "Jämtkraftare" egentligen på en dag? I serien "Jämtkraft på väg" får vi en inblick i arbetet som många tar för givet. Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

Sven övervakar elproduktionen i Jämtlands vattendrag

Kan man fortfarande lära sig något nytt efter 40 år på jobbet? Hur löser man ett problem innan det dyker upp? Hur ser en vanlig dag ut på Jämtkrafts kontor i Krokom? I det senaste avsnittet av "Jämtkraft på väg" får du följa med Sven Fahlén på en helt vanlig dag som underhållstekniker på Jämtkraft.

Simon säkerställer trygg värme och el från Lugnvik

Vad blir det av allt spån och flis i Lugnvik? Varför stoppas elproduktionen under sommaren? Hur svårt är det egentligen att renovera en turbin? Allt detta får du reda på i det senaste avsnittet av Jämtkraft på väg när Simon Hassfjärd berättar om underhållsarbetet som sker varje sommar på Jämtkrafts kraftvärmeverk (KVV1) i Lugnvik.

Christian byter underjordiska tuber i Lövhöjden

Hur känns det att inspektera en tub i totalt mörker? Varför ligger det kilometerlånga tuber under jord? Hur gör man när man måste byta ut tuberna? Detta får du reda på i det senaste avsnittet av "Jämtkraft på väg" där Jämtkrafts Christian Zelin berättar om renoveringarna på Lövhöjdens kraftstation i de nordliga delarna av Krokoms kommun.

Josephine vädersäkrar elnätet i Sikås

Varför blir det strömavbrott när det stormar? Hur vädersäkrar man en hel by? Varför fyller dom hålen med sand? Detta får du svar på i detta avsnitt av "Jämtkraft på väg", när Josephine Bolander berättar hur Jämtkraft höjer leveranssäkerheten i Sikås.

Andreas förlänger livet på vattenkraftverk längs Indalsälven

Hur lång är den tekniska livslängden på ett vattenkraftverk från 1942? Vad gör man för att få 80-åriga kraftverk att överleva i lika många år till? Vad är ett utskovsparti? Allt detta får du svar i detta avsnitt av "Jämtkraft på väg", när Andreas Karlstedt berättar om de uppdateringar Jämtkraft utför på vattenkraftverket Kattstrupeforsen utanför Lit.

Jens hjälper sällsynta fjärilar i Östersund

Hur ser man till att säkra den biologiska mångfalden i kraftledningsgator? Varför röjer dom så ofta mellan Lugnvik och Odensala? Var trivs den sällsynta fjärilen "Violett Guldvinge" som allra bäst? I detta avsnitt av "Jämtkraft på väg" berättar Jens Halvarsson på Jämtkraft Elnät & Frida Edh från Ansjö Skog & Markkonsult mer om hur Jämtkraft, tillsammans med sina entreprenörer, säkrar den biologiska mångfalden i regionens kraftledningsgator.

Mikael stärker fjärrvärmenätet till Frösön

Hur ser man till att en växande kommun försörjs med värme? Varför grävs det i Badhusparken? Hur lägger man fjärrvärmeledningar över trafikerat vatten? Mikael Lindvall berättar mer om hur verksamheten på fjärrvärme går till - under en helt ovanlig dag på jobbet.

Andreas testar säkerheten på Mullbergs vindpark

Hur evakuerar man egentligen någon som skadat sig 220m upp i ett vindkraftverk? Hur ser en vanlig dag ut för en vindkraftstekniker? Häng med Jämtkrafts Andreas Hjalmarsson på en dag i Mullbergs vindpark, när räddningstjänsten var på besök och övade räddning på hisnande hög höjd.

Isabelle håller lågan vid liv på Sösia i Åre

Vad är det egentligen som ryker på andra sidan sjön i Åre? Hur många fjärrvärmeanläggningar har Jämtkraft runt om i byarna? Hur ser man till att utrustningen håller år in och ut, med hög belastning? Häng med Jämtkrafts Isabelle Svensson på en helt vanlig dag på jobbet på fjärrvärmeanläggningen "Sösia".

Per-Johan lagar nedblåsta kraftledningar på Blåhammaren

Vintern 23-24 har inneburit mycket utmanande väder med fukt, blåst och stark kyla om vartannat. Till slut gav 13 kraftledningsstolpar till Blåhammaren upp och rasade, vilket ledde till ett strömavbrott på STFs fjällstation. Jämtkrafts distributionselektriker Per-Johan Göransson berättar hur man tar sig an en sådan utmanande uppgift mitt på fjället! Efter testerna med spänningssättning är nu fjällstationen och fjällvärlden elektrifierad igen.

Adde renoverar elnätet i Åre

Vad händer om en elledning går i backen? Hur lång tid tar det att byta ut en gammal stolpe i otillgänglig terräng? Jämtkrafts Andreas "Adde" Nordin berättar mer om en helt vanlig dag som distributionselektriker i Jämtland.